Mer romantikk på soverommet med feng shui

røde roser på sengen

Hjemmene våre gjenspeiler hvordan vi har det i livet, hva som er viktig for oss og hva som kanskje kommer til kort i den aktuelle livsfasen. Soverommet spiller ofte en underordnet rolle i våre hjem. Ønsker du deg mer romantikk og kjærlighet i livet ditt? Enten du er singel og ønsker deg et nytt og lykkelig parforhold, eller du er i et forhold som har mistet litt gnisten, er mitt feng shui tips for deg: Sett rampelyset på soverommet!

Ofte er det ikke radikale endringer som må til for å forvandle et litt kjedelig og forsømt soverom til et sted for velvære og romantikk.

Ta en romantikk-sjekk

Brukes soverommet som lagringsplass, kontor eller strykerom? Minner hauger med klesvask eller stabler av permer på arbeidet som venter på deg? I slike omgivelse er det vanskelig å slappe av og komme i romantisk stemning.

Å rydde bort alt som ikke er vakkert eller som minner deg på ubehagelige ting, er grunnleggende for å skape en koselig oase der du kan nyte sanselige stunder.

Men ikke gjem skrotet under sengen eller bak døren. Det skaper energiblokader og hindrer energien i å flyte fritt! Må du bruke soverommet til forskjellige formål, kan du kanskje bruke en hylle, et skap, eller et vakkert skjermbrett med nostalgisk flair som romdeler.

Hvordan lede oppmerksomheten til soverommet?

Ligger soverommet litt avsides i boligen kan du plassere et teppe i gangen som leder energien til dette området. La gjerne døren til soverommet stå åpen og ha på en lampe som leder blikket og oppmerksomheten inn på rommet. En bord- eller gulvlampe med skjult lyskilde og dimmer gir behagelig lys og er et godt valg.

Den anbefalte romtemperaturen for god og helsefremmende søvn er 15-19 grader. Skal du ikke bare sove på rommet, kan du gjerne legge til noen grader. I gamle herregårder hadde man åpen peis på soverommet. Tenk så koselig og romantisk! Varmen som kommer nærmest strålingsvarmen fra et åpent ildsted er infrarødvarme.

I følge feng shui læren er det også viktig med rett plassering av sengen i rommet. Den bør helst ikke stå i «energi-korridoren» mellom døren og vinduet, ikke direkte under vinduet for å unngå kaltras og heller ikke bak døren. Den optimale plasseringen er en posisjon der man føler seg beskyttet og samtidig har god oversikt over hele rommet. Er den optimale posisjonering ikke mulig på grunn av romarkitekturen, kan et teppe under sengen skaper en intim øy i rommet som symboliserer trygghet og samhørighet.

Avveksling og overraskelser gjør (kjærlighets-) livet spennende!

et hav av stearinlys

Har du funnet den rette plasseringen til sengen og ryddet bort alt som hindrer deg i å komme i romantisk stemning, så gjenstår det bare å gi rommet litt sanselig og luksuriøst tilbehør.

Her er noen forslag til inspirasjon:

  • Levende lys (Vær forsiktig med duftlys. De inneholder ofte syntetiske stoffer som kan forårsake hodepine!)

  • Blomster – det behøver ikke å være rode roser. Markblomster har en naturlig og romantisk utstråling, mens liljer skaper en litt ekstravagant atmosfære og fyller rommet med deilig duft. Velg det du liker best!

  • Et orientalsk inspirert sengeteppe

  • Puter i myke sanselige materialer som silke og bomullsfløyel, gjerne i lune ton-i-ton nyanser som burgunderrød, lilla, pudder og en myk sjokoladebrun.

  • Gardiner som matcher putefargene

  • En skål med fersk frukt eller duftende krydder

Vær litt leken - du behøver ikke å gjøre alt på en gang. Avveksling og overraskelser gjør (kjærlighets-) livet spennende!

Ønsker du å få nytt liv i et allerede eksisterende parforhold, kan du pynte rommet med et bilde, eller noe annet som minner dere på den tiden da dere var nyforelsket.

Er du singel og føler at du er klar for et nytt og lykkelig parforhold, kan du plassere et symbol for kjærlighet i det sørvestlige hjørnet av rommet. Det kan være et rosenkvartshjerte, en rosa eller rød blomstrende plante, to skjell, eller noe annet som symboliserer kjærlighet for deg.

Ved å omskape soverommet ditt til et vakkert sted du selv trives i, har du også gitt kjærlighet og romantikk mer rom og oppmerksomhet i livet ditt.

to hender former et hjerte

#fengshui #romantikk #soverom #lykkeligparfohold #kjærlighet

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Social Icon