Min favoritt-bedrift i oktober: Mikrofargeriet Værbitt Handfarga garn

Lokal, økologisk og ikke minst kjempehyggelig!

håndfarget ullgarn

Høsten er utvilsomt her og langsomt, men sikkert hentes strikketøyet fram.

Skulle du finne ut at du har gått tom for garn – ikke noe problem!

For nå kan du handle utrolig vakkert håndfarget garn fra nordisk ull. I HUMLA hub på Tøyen kan du fråtse i garnlagerets herlighet, mens du nyter en kopp kaffe, te eller Tøyen Cola.

Ullgarn er et fornybart og slitesterkt naturprodukt, varmt, mykt og godt på huden, og kan - etter et langt liv som genser- til og med komposteres. Men du husker kanskje ull-diskusjonen fra i fjor, etter at Framtiden i våre hender hadde gått ut med artikkelen om ull som miljøversting? Og kanskje har du til og med vurdert å bytte ut lusekoften med mikrofiber?

Framtiden i våre hendes ull-kritikk gikk blant annet ut på høy klimagassutslipp fra merinoull som transporteres til Norge fra motsatt side av jordkloden. Dette fordi «Ull fra norske sauer er for grov for den typen ullklær nordmenn foretrekker».

Laila Henriksen som driver «Værbitt», ønsker å vise at det går an å lage luksusgarn av Norsk lamull og satser dermed på lokale verdikjeder og kortreist garn av høy kvalitet. Ullen kommer fra spinnerier som Hillesvåg, Rauma, Selbu spinneri og Telespinn og er farget med miljøvennlige farger.

Trenger du hjelp med den påbegynte genseren fra i fjor, eller ønsker å lære deg nye strikkemønstre?

Laila tilbyr hyggelig og fagkyndig råd og holder også kurs i strikketeknikker og garnfarging.

Værbitt deltar også med markedsbod og kurs i maskesting på Norges største strikkefestivalen på Folkemuseet Bygdøy den 20-22. oktober 2017!

Værbitt Handfarga garn

Sørligata 46, Oslo

https://www.varbitt.no/

Alle bilderettigheter Værbitt Handfarga garn

#Norskull #miljøvennlig #naturprodukt #kortreist

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Social Icon