Harmoniske hager

Hagen er så mye mer.....

… enn bare friområdet rundt huset! 

Den gir deg vakre sanseopplevelser og mulighet til å følge med på naturens syklus gjennom året. Å grave i jorda og å stelle med planter er kanskje noen av de hyggeligste og mest tilfredsstillende aktivitetene du kan drive med for å slappe av og finne roen i en hektisk hverdag.

​Skal du anlegge ny hage, eller ønsker å omorganisere en eksisterende hage, så kan feng shui-prinsippene hjelpe deg til å skape en harmonisk helhet som er tilpasset stedets naturlige og energetiske forhold og dine individuelle ønsker. Det går blant annet ut på å skape balanse mellom lys og skygge, ro og aktivitet, yin og yang-elementer som vannflater, høye og lave planter samt bruk av farger og materialer.

​Et første skritt kan være å ta en bevisst runde gjennom hagen – ved å bruke alle sansene og notere deg det du legger merke til:

Er det forskjellige nivåer i hagen, er det områder med mye skygge, hvilke lyder hører du, hva lukter det, er noen områder i hagen utsatt for mye vind, hvor kan det være naturlig å anlegge sitteplasser, hvordan er det med innsyn og utsikt? 

Kjenn på energien i de forskjellige hageområdene og hvilke følelser som oppstår.

​Som neste skritt er det viktig å bli klar over hva hagen skal brukes til:

Det du dyrker selv, er den sunneste og mest kortreiste maten du kan spise. Så hvorfor ikke sette i gang med din egen frodige kjøkkenhage?

Skal hagen brukes av barn, så trenger de plass til lek, aktivitet og kreativitet.

Kanskje er du glad i store hageselskaper og liker å invitere venner og familie på fest og middag?

Et viktig spørsmål er også hvor mye tid og ressurser du ønsker å bruke til hagearbeid.

Har du kommet så langt med å kartlegge ønskene dine og hagens nåværende status, er du allerede et godt stykke på vei!

​Ønsker du hjelp til å se ressurser og muligheter i hagen din?

Jeg er hverken hagearkitekt eller gartner, men jeg kan vise deg hvordan du kan se på hagen din med andre øyne, og hvordan du kan skape et harmonisk fristed for deg og familien ved å bruke enkle og universelle feng shui-prinsipper.

Jeg er hageentusiast med mange års erfaring fra egne hager. Jeg er opptatt av naturlig hagedesign og kretsløpstenkning og liker å bruke permakultur-elementer som urtespiral og høybed. Men jeg er like glad i roser og vakre stauder. :) 

​Ta gjerne kontakt for å avtale en befaring i hagen din.

Jeg holder også foredrag om feng shui-hagedesign.

eller ring meg direkte: 94 219 690

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon

©2017 by VelværeHUS. Proudly created with Wix.com