Særlig sensitiv

Er du (også) høysensitiv?

Jeg har lært meg å se på min høysensitivitet som en styrke.

Å være sensitiv for visuelle inntrykk, lyder, lukter og stemninger, og ikke minst det at jeg har evnen til å sette meg inn i kundene mines behov, er en stor fordel i arbeidet mitt.

Men jeg vet godt hvor utmattende det kan være når alle disse inntrykkene strømmer inn uten at man er i stand til å koble av. Det kan av og til bli helt overveldende.

Hvis du også er høysensitiv, så vet du sikkert hva jeg snakker om. 

Og dette gjelder særlig når man jobber i krevende, aktive og ofte stressende arbeidsomgivelser.

Man skal kunne prestere, kommunisere og være «on» hele dagen.

Men det er ikke sånn det funker for oss.

De fleste høysensitive mennesker er veldig pålitelige, intuitive og kreative, og de kan være en stor ressurs i alle arbeidssammenhenger, men vi trenger omgivelser og arbeidsvilkår som er tilpasset behovene våre. 

Åpne kontorlandskap og coworkingspaces er veldig trendy for tiden, men kan fort bli et mareritt for mennesker som tar opp alle inntrykk rundt seg nærmest uten filter. For mange er da hjemmekontor den eneste mulige løsningen for ikke å bli syk av arbeidsvilkår som over tid tapper for krefter og livsglede.

Å designe arbeidsplasser som «fungerer» for høysensitive mennesker, og å skape harmoniske hjem der man kan lade opp batteriene, er noe jeg virkelig brenner for!

Det gjelder blant annet å unngå blendende eller flimrende lyskilder og skrikende farger og å dempe forstyrrende lyder. Mange høysensitive er også elektrosensitive, eller kan i hvert fall bli negativt påvirket av elektromagnetisk stråling.

Ergonomiske møbler (god sittekomfort og bord i riktig høyde), naturlige materialer, behagelig romtemperatur, god belysning og mulighet for å trekke seg tilbake skaper oaser i en ellers hektisk hverdag.

 

Jeg kommer gjerne hjem til deg eller til arbeidsplassen din for å se hva jeg kan hjelpe deg med.

Jeg holder også kurs og foredrag og blir særlig glad når nytenkende arbeidsgivere tar kontakt for å høre hvordan de bedre kan legge til rette for sine (høysensitive) arbeidstakere, slik at det kan bli en vinn-vinn-situasjon for alle. :)  

 

Ring meg gjerne: 94 219 690 eller send meg en